21.10.2021

O!Pestkowe warsztaty florystyczne

P E S T K A to wewnętrzna część owocu. Ukryta w jego miąższu, po oddzieleniu staje się pustą łupiną. Wydaje się, że taka pestka jest już zupełnie niepotrzebna. Wszystko bowiem, co miała najlepszego już oddała - O W O C. Wysycha zatem.

Podlewana jednak i pielęgnowana w odpowiedni sposób może na nowo zacząć kiełkować i żyć! Właśnie w to, jako Fundacja OPES 139 wierzymy! Chcemy znaleźć każdą P E S T K Ę i zacząć ją podlewać, aby razem w organizowanych przez nas warsztatach na nowo zaczęła żyć.

Najbliższe warsztaty poprowadzi dla Was pani Magda z Pracowni Florystycznej "MP Magdalena Płoskonka". Warsztaty adresowane są nie tylko do mam po stracie, ale wszystkich, którzy razem z nami chcą go tworzyć. O tym co będzie na warszatach niech pozostanie niespodzianką, z pewnością nie pożałujecie! Opłata za udział wynosi symboliczne 20 zl na cele statutowe fundacji. Będziemy wdzięczni za każdą kwotę, która pomoże nam jeszcze lepiej i więcej pomagać rodzicom po stracie.

Otwieramy więc zapisy. Ponieważ ilość miejsc jest ograniczona decyduje kolejność zgłoszen. Z osobami, , które znajdą się na liście skontaktujemy się meilowo.

Aby się zapisać kliknij obrazek poniżej